23. 9. v 12:00 – 13:00, Univerzitní aula UA3
Evropský týden udržitelného rozvoje
Jak závažný problém pro nás všechny je plýtvání jídlem?
Naše rozhodování, co si ne/dáme k jídlu, mají zásadní vliv na to, jak jako společnost zacházíme s přírodními zdroji. Plýtvání jídlem nezpůsobuje jen ekonomický dopad, ale také enviromentální, energetický a sociální.
Rozhodli jsme se hledat přístupy, které mají potenciál způsobit revoluci v nakládání s odpady ze školních jídel a učinit tyto provozy udržitelnějšími.
Ptáte se, proč právě ve školních jídelnách? Odpověď je snadná, chceme zamezit plýtvání potravinami, které v některých typech školních zařízení dosahuje alarmujících a šokujících čísel.
Přednášející:
Ing. Veronika Sassmanová, Ph.D. z Katedry energetiky Fakulty strojní
Ing. Lucie Jezerská, Ph.D. z centra Environmentálních a energetických technologií ENET
Program probíhá na VŠB-TUO v rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje